Nordic2015 logo

13 JUNI 2015 / RUDE SKOV

TILMELDING ER LUKKET

Ole Klemmensen, Varde cykelclub

Varde Cykelclub stiller hvert år med flere hold til Nordic24. Vi har talt med Ole Klemmensen, som her i år stiller til start for 10. gang

Olek 2004Hvor mange gange har du være med til Nordic24?
I 2004 var jeg med første gang og jeg har været med hvert år siden dengang. Så vi holder 10-års jubilæum i år. Vi var 4 vindsurfere, som var begyndt at cykle og så tog vi udfordringen op. Der har været lidt udskiftning på holdet gennem årene. To af os har været med alle år siden 2004.

Vi forsøger at lave Nordic24 så der er mad og faciliteter, der gør at deltagerne kun skal fokusere på cyklingen og samværet med holdkamaraterne. Hvordan oplever du vores indsats og arrangementet som deltager?
Vi møder altid engagerede hjælpere når vi kommer for at sætte vores lejr op og gennem hele weekenden. Det giver en dejlig stemning på stævnepladsen. Ovre i teltlejren er det mere roligt. Her indretter vi os så det fungerer bedst for holdet. Maden er altid rigtig god og faciliteterne til cykelvask er gode. Det er vigtigt hvis vejret driller og der er meget mudder på cyklen efter en tur på ruten.

Hvad synes du om ruten vi laver til Nordic24?
Ruten er altid god til Nordic24. Den er udlagt med en god blanding af tekniske passager og indimellem grusveje. Det gør at vi får et godt flow på turen rundt – og vi kommer jo rundt en del gange.

Hvad er det du gælder dig til når du tænker på Nordic24?
For mig er det helt specielt at køre natte-turene. Når det bliver mørkt er det helt anderledes og det er et facinerende skift i forhold til turene man har kørt i løbet af dagen i fuldt dagslys. Det er en helt særlig oplevelse at køre MTB ved solopgang. Man bliver hensat i en helt særlig stemning når solen står op og en ny sommermorgen begynder med lidt dis blandet med lyset, som bryder frem mellem træerne og hen over søen.

Hvordan vil du beskrive stemningen ude på ruten?
Ved Nordic24 er der en stor respekt mellem os ryttere på ruten. Vi hjælper og støtter hinanden med en god bemærkning og overhalinger sker med respekt. Især er det fint at solorytterne har et tydeligt ”S” på læggen. Når du indhenter en med dette ”S” på benet klokken 5 om natten ved du godt at det har krævet rigtig meget af den rytter for at kommer hertil. Så lidt opmuntrende tilråb og en ordentlig overhaling er på sin plads. Jeg kunne godt savne tilskuere ude på ruten. Så hvis I kunne gøre noget for at få folk ud på ruten og heppe på os ville det være en rigtig god ting. Det er jo fedt at få tilråb og blive heppet på når man kæmper sig rundt på ruten.

Hvad synes du er forskellen på 12-timers og 24-timers løb?
Jeg synes 12-timers løb er mere ræs, hvor 24-timers løb kræver mere udholdenhed og økonomisering med kræfterne for at kunne holde tempo alle 24 timer. Der er simpelthen mange flere ting at holde styr på for hele holdet og en selv når løbet strækker sig over 24 timer. Ved 24-timers løbet kommer man ud til sine grænser og det gør holdkammaraterne også. Det er også en af de fede ting ved Nordic24 løbet.

Olek lejren
Lejrestemning

Hvis der er andre, som overvejer at tilmelde sig og deltage. Hvad er så dine råd til førstegangsdeltagere?
Du skal køre i mange timer og det er vigtigt at have meget cykeltøj med så du kan starte med rent tøj hver gang. Om natten bliver det koldt. Så husk varmt tøj. Bremseklodser bliver slidt meget hurtigt, hvis det bliver meget mudret. Så tag flere sæt ekstra bremseklodser med. Sørg for at være i god form og tag det gode humør med. I lejren skal alle på holdet kunne fungere og finde sig tilrette. Så hold orden. For eksempel pakker vi alt vores beskidte tøj væk i en plasticsæk med det samme – ikke noget med at lade det ligge og flyde i lejren. Det kan også være en god ide at have en kaptajn på holdet, så der ikke skal diskuteres unødvendigt om hvem der kører næste gang eller lignende.

Olek fokus podie
Fokus før start og en flot 3. plads til Team K2-Kine

right OleK

Ole Klemmensen, Varde Cykelclub: "Når det bliver mørkt er det helt anderledes og det er et facinerende skift i forhold til turene man har kørt i løbet af dagen i fuldt dagslys. Det er en helt særlig oplevelse at køre MTB ved solopgang. "

Ole har deltaget i Nordic24 10 år i træk – læs mere