Nordic24 logo
1
8
9
DAGE
0
4
TIMER
2
0
MINUTTER
3
0
SEKUNDER
Time passed:

14 / 15 JUNI 2014 / RUDE SKOV

RESULTATER

Om Nordic24

Holte Mountainbike Klub (HMTBK) byder med stor fornøjelse og stolthed velkommen til Nordic24 aka Danmarks hårdeste MTB løb.

Nordic24 udkæmpes i Rude skov 20 km nord for København. Den danske midsommer danner rammen om det storslåede Nordic24-eventyr, hvor ca. 800 deltagere samles for at dyste om, hvem der kan køre flest omgange på den afvekslende og udfordrende rute på ca. 15 km. Den hårde rute består af flere krævende opkørsler, brede grusstier samt snævre, fede singletracks.

Her på www.nordic24.dk under menuen Race Info kan du finde alle de informationer, som du har brug for om Nordic24. Hvis der er noget du er i tvivl om, så er du velkommmen til at kontakte os på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Action, hygge og festival
Nordic24 er mere end fed action og endeløse tråd i pedalerne. Nordic24 er årets store fest og udfordring for mountainbikere i hele Danmark og Norden. Hjertet i Nordic24 er den festivalagtige stævneplads, som er selve omdrejningspunktet i løbet. Det er herfra rytterne bliver sendt ud på ruten og kommer susende ind igen 15 km senere. Og det er her de trætte ryttere bliver genopladet, hygger med vennerne og sammenligner tider. Der er en fantastisk stemning på stævnepladsen med blandt andet madtelt, speakertårn, EXPO område, mekanikerstande, massage og alle deltagernes telte, hvor der bliver hvilet igennem og gjort klar til de næste omgange. Selv i de mørkeste nattetimer er der aktivitet på stævnepladsen.

Kan jeg klare det? Ja, du kan!
Nordic24 stiller selvsagt store krav til både fysik og vilje. Har du ambitioner om at kæmpe med om podieplaceringerne kræver det jernform og utrolige strabadser fysisk og psykisk. Motionister og andre ryttere med en mere hygge-agtig tilgang til livet skal ikke lade sig skræmme. Det er jer selv, der sætter tempoet og bestemmer, hvornår der skal hviles. Mange deltagere opfatter i høj grad Nordic24 som en oplevelse, hvor man udfordrer sig selv og sine grænser.

Er du helt grøn på området, vil vi råde dig til at hanke op i dine træningskammerater og stille op på et 6-personers hold. Princippet er her, at I skiftes til at køre omgange på ruten. Et lille regnestykke afslører hurtigt, at ved ligelig arbejdsfordeling bliver der omkring 4 timer per person i løbet af det døgn løbet varer - en realistisk, men selvfølgelig krævende, udfordring for de fleste!

Er du mere garvet kan du deltage på 4-personers hold og er du til det ekstreme, kan du stille op i soloklassen.

Nordic24 er på ingen måde "a walk in the park", men med et par års erfaring på mountainbiken og en portion gå-på-mod kan alle klare det. Har du fået blod på tanden, så kig lidt rundt her på vores hjemmeside.

Og husk, Nordic24 foregår også om natten, så træning med lygte i mørket kan absolut anbefales.

Fysisk form
Du skal naturligvis kunne cykle en runde på den 15 km. kuperede skovrute. Mange vil vælge kun at cykle en enkel runde for at give stafetten videre til en af sine holdkammerater. På hold med 4 deltagere skal man i gennemsnit cykle seks timer per person eller, sagt på en anden måde, tre timer lørdag og tre timer søndag.

Den modsatte situation for solo-rytteren, der er overladt til sig selv og kan vælge at cykle alle 24 timer. Ingen af klasserne kræver, at der altid er en person på ruten.

Udstyr
En rimelig mountainbike der er velpasset og serviceret før løbet er et must. Der er nødvendigt med en rigtig god lygte i de mørkeste timer mellem kl. 23 og 4 om natten. Overnatning foregår i eget telt (for alle hold) eller på liggeunderlag i Holtehallen (gælder alle soloryttere). Holtehallen ligger få meter fra skiftezonen.

Skulle uheldet være ude er der heldigvis god og kyndig hjælp at hnte fra de professionelle cykelmekanikere i EXPO området. Der vil være mulighed for at få fixet de fleste problemer udelukkende ved at betale for reservedelee. Husk kontanter!

Efter at cyklen er blevet mudret til er der naturligvis cykelvask til rådighed hele døgnet.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vel mødt til Danmarks absolut hårdeste MTB race og Nordens største 24 timers MTB-udfordring! Vel mødt til Nordic24.

right gladpige

Der er en hyggelig og afslappet asmosfære på teltpladsen – her lades op, resultater tjekke, venner og familie kigger forbi....

Læs mere om indkvartering

bund meridabund sydbankbund davincecyklerbund srambund E foqusbund unexbund bliz
bund pronghornbund jupiterbund hansenisbund garminbund kontrabund slowmotionbund gripgrab
bund marcellobund maximbund leif jensenbund insituform bund neutralbund carlsbergbund darkine
bund ride4fun